Învățăturile unei doamne de peste 60 ani: „Câtă vreme aveţi o locuinţă și bani pentru hrană, îmbrăcăminte și utilități, staţi foarte bine. Ar trebui să fiți fericiţi…”

”Dupa ce ati trecut de 60 de ani, pentru ca nu mai aveti foarte multi ani in fata si pentru ca nu puteti lua cu voi nimic atunci cind va duceti, n-are rost sa mai fiti preocupati sa economisiti.

Asadar, cheltuiti banii pe care i-ati pus deoparte, faceti excursii, cumparati ce va face placere si daruiti ce va puteti permite.

Nu va ginditi sa lasati chiar tot ce-ati agonisit copiilor si nepotilor, pentru ca, nu-i asa? nu vreti sa-i transformati in niste paraziti care asteapta cu nerabdare ziua in care veti ajunge la ceruri.

Nu va faceti griji despre ce-o sa se intample cu ei sau cum veti fi pomeniti, pentru ca atunci cand ne intoarcem in tarana nu mai auzim nici laudele si nici criticile.

Timpul in care v-ati bucurat de viata pe pamant si de bunurile pe care le-ati agonisit cu atata truda se va sfarsi.

Nu va framantati prea mult in legatura cu copiii, pentru ca si ei au destinul lor si or sa-si gaseasca, cu siguranta, drumul in viata.

Nu fiti sclavul copiilor vostri!

Tineti legatura cu ei, iubiti-i, ajutati-i cand au nevoie, dar in acelasi timp, bucurati-va cat mai puteti de banii pe care i-ati strans.

Viata inseamna mai mult decit munca. Pensionati-va cat de devreme puteti si bucurati-va de viata.

Nu asteptati prea multe de la copiii vostri. Majoritatea isi iubesc parintii, dar vor fi prea ocupati cu serviciul si alte angajamente ca sa le fie de prea mare ajutor.

Dupa varsta de 50-60 de ani, nu va mai risipiti energia si nu va mai periclitati sanatatea in schimbul unei averi si mai mari muncind pana intrati in mormant . S-ar putea ca banii vostri sa n-aiba nicio valoare in fata doamnei cu coasa.

Fiecare familie are problemele ei, indiferent de statutul social. Nu va mai comparati cu altii in ceea ce priveste situatia financiara, scrie stiriactuale.net.

Renuntati la competitia cine are mai multe posesiuni sau ai cui copii sunt mai bogati si se plimba mai mult prin baruri sau prin strainatate. Mai degraba puneti in balanta cine are mai mult timp liber, cine este mai fericit, mai sanatos si mai longeviv.

Nu va framantati in legatura cu lucrurile pe care nu le puteti schimba. Nu ajuta la nimic, iar o stare psihica proasta va poate imbolnavi. Creati-va o stare permanenta de bine si identificati ce va face fericiti.

O zi din viata fara un moment de bucurie este o zi pierduta.

O zi care aduce un moment de bucurie este o zi castigata. Un suflet optimist vindeca boala mai repede. Iar un suflet fericit nici nu are ce vindeca, pentru ca nu cunoaste boala…

Pastrati-va o stare de spirit pozitiva, faceti miscare in fiecare zi, intotdeauna afara, la soare, mancati multe alimente care contin vitamine si minerale, si veti avea toate sansele sa mai traiti 20-30 de ani in deplina sanatate si vigoare.

Bucurati-va de ceea ce aveti si de tot ce va inconjoara.

Si nu uitati de prieteni. Ei sunt una din bogatiile vietii .

Faceti-va prieteni trainici, respectand cateva reguli simple: Ascultati-i fara sa-i intrerupeti; vorbiti-le fara sa le reprosati ceva; faceti-le daruri fara sa le pretindeti ceva in schimb; raspundeti-le fara sa-i contraziceti; iertati-i fara sa-i pedepsiti; promiteti-le fara sa uitati.

Asa nu veti fi niciodata singuri.

Va doresc o viata lunga si implinita!”

Loading...