Ecaterina Andronescu vrea să reducă numărul de elevi din clase – Se schimbă învățământul din temelii?

Ecaterina Andronescu are in plan mai multe schimbari la nivelul invatamantului din Romania. Cea mai noua are legatura cu numarul de elevi care sunt inscrisi intr-o clasa, pe care vrea sa-l reduca la sub 25 de copii.

Ecaterina Andronescu taie numarul de elevi dintr-o clasa

Ministrul Educatiei spune ca scolile de la noi din tara sunt intr-o continua depopulare, iar copiii ajung sa fie impartiti intre scolile bune si cele mai putin bune. De aceea, Ecaterina Andronescu isi doreste sa implementeze o noua regula care sa interzica mai multi elevi intr-o singura clasa:

“Scolile din Romania se depopuleaza in sensul ca sunt copii din ce in ce mai putini in scoli. Atunci traim urmatorul fenomen – si datorita faptul ca scoala romaneasca este polarizata – adica sunt scoli cu performante foarte bune (…) si scoli cu performante slabe – parintii fac o presiune pe scolile bune. Suntem in situatia ca in scolile care se dopopuleaza sa avem putini elevi si sa avem foarte multi elevi, 30-35 in clasa, in scolile foarte bune, scrie fanatik.ro.

Se construiesc gradinite si scoli

Incercam sa gasim solutii in asa fel incat sa nu mai ajungem aici. Si am inceput de acum, pentru ca in curand, probabil saptamana aceasta, vom avea cifra de scolarizare pentru anul urmator aprobata, sa nu mai trecem dincolo de 25 de elevi in clasa. Este o masura care este posibila in sistemul romanesc de invatamant si dupa parerea mea este absolut necesara”, a spus Ecaterina Andronescu la Realitatea TV.

Ministrul Educatiei a mai vorbit si despre constructia a 2.300 de crese si gradinite: “Sunt acum in constructie (…) 2.300 de crese si gradinite. Ele se afla in diferite etape – la unele constructia este aproape gata, altele sunt in proiectare, sunt cuprinse in programul de la MDRAP. Ele sunt ridicate de primarii. Eu cred ca in 2020 sunt gata toate”.

Ecaterina Andronescu are in plan mai multe schimbari in cadrul invatamantului romanesc. Ministrul Educatiei vrea sa schimbe regulile de la examenele de Bacalaureat si Evaluarea Nationala.