Dupa ce a rezolvat toate problemele din judet, Consiliul Judetean Cluj doneaza 100.000 de lei pentru Catedrala Notre Dame. Consiliul Județean Cluj a anunțat că va dona 100.000 de lei pentru Catedrala Notre Dame.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, a propus ca suma să fie donată, iar consilierii județeni au aprobat acest lucru.

”Am văzut drama din Paris, incendiul de la catedrala Notre-Dame, o tragedie a creştinătăţii şi am propus CJ Cluj, ca şi creştin şi catolic, alocarea a 100.000 de lei (peste 21.000 de euro – n.r.) pentru reconstrucţia bisericii pariziene. Este un gest simbolic pe care judeţul Cluj îl poate face pentru catedrala Notre Dame din Paris. Trebuie să vedem, din punct de vedere juridic, cum se poate da această sumă. Consiliul Judeţean Cluj a aprobat propunerea mea, votul fiind unul foarte important. Banii se iau de la capitolul funcţionare al CJ”, a spus Vakar Istvan.

”Pe modelul pe care l-am votat de a lua de la funcţionare 200.000 de lei pentru acţiuni culturale, am susţinut şi noi, este foarte bun, tot în aceeaşi formulă aş propune să punem doar 100.000 de lei pentru un gest simbolic pe care judeţul Cluj, Consiliul Judeţean, îl poate face pentru Biserica Notre Dame de la Paris”, a propus viceprimarul CJ Cluj, Vakar Istvan.

Catedrala Norte Dame a luat foc luni seara, fiind mistuit acoperișul acestui edificiu de o importanță universală.

Deputatul Horia Nasra a spus că cei 100.000 de lei puteau fi direcționați spre oamenii nevoiași de la Pata Rât.

”Tragedia din Paris ne-a întristat pe toți, însă sunt încrezător că francezii dispun de toate resursele să reabiliteze catedrala, o moștenire culturală și spirituală a Europei, nu doar a Franței.

Însă populismul nu cunoaște limite.

Dacă în ultimele 24 de ore, miliardarii Franţei au anunţat donaţii de sute de milioane de euro pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame, Executivul Consiliului Județean Cluj a decis să fie ”solidar” cu Europa și Franța într-un stil penibil de populist, anunțând că instituția donează 100.000 lei, circa 21.000 euro.

Oare cu cetățenii din Pata Rât sunteți solidari domnilor Vákár István și Alin Tișe? Oare nu mai elegant era să plătiți din buzunarul dumneavoastră această sumă, așa cum a anunțat că face Gabriela Firea?

Să vă fie rușine ! Clujenii nu pot fi păcăliți de acest populism jenant… pe banii lor”, a comentat și deputatul Gabriel Horia Nasra, președintele PSD Cluj.